EXPERIMENTAL DETERMINATION OF THE PARAMETERS FOR THE MATHEMATIAL MODEL OF MAINTAINING AUTOMOBILE DIESEL FEED SYSTEM FUNCTIONABILITY DURING ITS OPERATION - Poliakov, Andriy; Plachotnik, Olena; Nagachevskiy, Viacheslav; Grechaniuk, Mykola (Scientific Works of Vinnytsia National Technical University, 2015)
Parameters have been determined for the mathematical model of the process of maintaining automobile diesel feed system functionability during its operation. On the basis of statistical data failure rate dependences on the kilometrage and operation life have been obtained, probability distribution law concerning failure-free operation of KamAZ-5320 diesel feed system is substantiated. REFERENCES 1. Кузнецов Е. С. Управление технической эксплуатацией автомобилей. – 2-е изд., перераб. и доп. / Е. С. Кузнецов – М.: Транспорт, 1990. – 272 с. 2. Говорущенко Н. Я. Новая методика нормирования расхода топлива транспортних машин (метод четырех КПД) / Н. Я. Говорущенко, С. И. Кривошапов // Автомобильный транспорт: Сб. научн. тр.–Харьков: ХНАДУ. – 2004. – Вып.15. – С. 31 – 34. 3. Говорущенко Н. Я. Развитие диагностики и технической кибернетики на автомобильном транспорте / Н. Я. Говорущенко, В. Н. Варфоломеев // Вестник ХНАДУ: Сб. научн. тр. – Харьков: ХНАДУ. – 2004. – Вып. 24. – С. 46 – 49. 4. Бажинов А. В. Ресурсно-энергетический метод оценки жизненного цикла транспортных машин / А. В. Бажинов // Вестник ХНАДУ. – 2003. – Вып. 22. – С.102 – 104. – ISBN 966-303-025-9 5. Кравченко О. П. Наукові основи управління ефективністю експлуатації автомобільних поїздів: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня д-ра техн. наук : спец 05.22.20 "Експлуатація та ремонт засобів транспорту" / Кравченко Олександр Петрович; Східноукр. нац. ун-т ім. Володимира Даля та Харків. нац. автомоб.-дорожн. ун-т. – Харків, 2007. – 31 с.: іл., табл. – Бібліогр.: с. 26 – 29. 6. Степанов О. В. Підвищення надійності автосамоскидів, що працюють на породних відвалах: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец 05.22.20 "Експлуатація та ремонт засобів транспорту" / Степанов Олексій Вікторович; Харків. нац. автомоб.-дорожн. ун-т. – Харків, 2008. – 21 с.: іл., табл. – Бібліогр.: с. 17 – 19. 7. Болотин В. В. Ресурс машин и конструкций / В. В. Болотин. – М.: Машиностроение, 1990. – 448 с. – ISBN 5-217-00840-7 8. Поляков А. П. Методика прогнозування технічного стану систем автомобіля / А. П. Поляков, О. М. Плахотник // Вісті автомобільно-дорожнього інституту. – 2009. – № 1(8). – С. 82 – 86. 9. Плахотник О. М. Реалізація методики підтримування автомобіля у працездатному стані під час експлуатації / О. М. Плахотник // Автомобільний транспорт. – 2009. – № 24. – С. 98 – 103. 10. Погожев И. Б. Оценка отклонений потока отказов в аппаратуре многоразового использования от пуассоновского потока // Кибернетику на службу коммунизму. – М., 1974. – Т. 2. – С. 228 – 246. 11. Колмогоров А. Н. Число попаданий при нескольких независимых выстрелах и общие принципы оценки эффективности системы стрельбы, Труды математического института им. В. А. Стеклова / А. Н. Колмогоров, 1945, т. XII 12. Поляков А. П. Методика визначення аналітичної залежності параметра потоку відмов на зразках БТОТ від напрацювання і терміну перебування їх в експлуатації / А. П. Поляков, О. Г. Чепак, Я. Р. Карабін / Труды НАОУ № 49. – 2004. – С.288 – 292.