BEHAVIOUR OF TITANIUM ADMIXTURES IN ELECTROLYTES OF MAGNESIUM ELECTROLYZERS - Bachurskiy, Denys; Chervoniy, Ivan (Scientific Works of Vinnytsia National Technical University, 2015)
The paper contains the results of thermodynamic calculations and modeling of the interaction of the compounds of titanium, humidity, oxygen and magnesium oxide in the melt of potassium electrolyte, used in electrolytic production of magnesium. The results obtained show the possibility of coprecipitation of titanium admixtures and magnesium oxide into the slime. REFERENCES 1. Бараннік І. А. Дослідження впливу домішок титану на процес електролізу хлористого магнію і якість металу: дис. … канд. техн. наук : 05.16.02 / Бараннік Іван Андрійович. – Дніпр., 1969. – 210 с. 2. Промислові дослідження впливу домішок титану на електроліз хлориду магнію / І. А. Бараннік, З. В. Ястребова, А. П. Єгоров [та ін.] // Цвет. мет. – 1971. – № 8. – С. 40 – 42. 3. Ветюков М. М. Електрометалургія алюмінію и магнію / Ветюков М. М., Циплаков А. М., Школьніков С. Н. – М. : – Металургія, 1987. – 320 с. 4. Бараннік І. А. Поведінка домішок титану при електролізі хлориду магнію / І. А. Бараннік, Л. Н. Антіпін // Збірник праць всесоюзної міжвузівської конференції з теорії процесів кольорової металургії. – Алма- Ата, 1971. – С. 293 – 300. 5. Трусов Б. Г. Програмний комплекс TERRA для розрахунків плазмохімічних процесів // Мат-лы III Міжнар. симп. по теоретичній і прикладній плазмохімії. – Плес, 2002. – С. 217 – 218. 6. Щьоголєв В. І. Електролітичне отримання магнію / В. І. Щьоголєв, О. А. Лєбєдєв. – М.: Руда і метали, 2002. – 368 с. 7. Термодинамічні властивості неорганічних речовин. : довідник / [Верятин У. Д., Маширєв В. П., Рябцев Н. Г. та ін.] ; під ред. А. П. Зефірова. – М.: – Атомвидат, 1965. – 452 с. 8. Лучинський Г. П. Хімія титану / Лучинський Г. П. – М.: – Хімія, 1971. – 472 с.