APPLICATION OF STEAM COMPRESSION THERMAL PUMPING PLANTS FOR UTILIZATION OF THE DISCHARGED HEAT OF STEAM TURBINES CONDENSERS - Chepurnyi, Mark; Rezident, Nataliia (Scientific Works of Vinnytsia National Technical University, 2015)
Energy efficiency of the combined plants on the basis of condensing turbines and steam compression thermal pumping plants has been analyzed. REFERENCES 1. Кулик М. М. Проблеми і перспективи розвитку в Україні теплонасосних технологій / М. М. Кулик, В. Д. Білодід // Проблеми загальної енергетики. – 2006. – № 4. – С. 7 – 12. 2. Клименко В. Н. Некоторые особенности применения парокомпрессионных тепловых насосов для утили- зации сбросной теплоты отопительных котлов / В. Н. Клименко // Промышленная теплотехника. – 2011. – т. 33. – № 5. – С. 42 – 48. 3. Клименко В. Н. Комбинированные энергетические установки на базе конденсационных парових турбин и тепловых насосов / В. Н. Клименко // Промышленная теплотехника. – 2012. – т. 34. – № 3 – С. 44 – 51. 4. Чепурний М. М. Розрахунки теплових схем когенераційних установок / Чепурний М. М., Ткаченко С. Й., Бужинський В. В. – Вінниця: ВНТУ, 2003. – 103 с. 5. Морозюк Т. В. Теория холодильных машин и теплових насосов / Морозюк Т. В. – Одесса: Негоциант, 2006. – 712 с. 6. Особливості застосування парокомпресійних теплонасосних установок [Електронний ресурс] / М. М. Че- пурний, С. Й. Ткаченко, Н. В. Резидент // Наукові праці Вінницького національного технічного університету. – 2013. – № 2. – Режим доступу: http://praci.vntu.edu.ua/article/view/3031/4599. 7. Турбины паровые стационарные для привода турбогенераторов. Типы и основные параметры : ГОСТ 3618-82 – [Введ. 1983-01-01]. – М.: Издательство стандартов, 1998. – 7 c. 8. Кирюхин В. М. Паровые турбины малой мощности КТЗ / Кирюхин В. И., Тараненко Н. М., Огурцова Е. П. – М.: Энергоатомиздат, 1987. – 216 с. 9. Порівняння енергоефективності систем теплопостачання від опалювальних котелень і теплонасосних установок [Електронний ресурс] / М. М. Чепурний, О. В. Куцак, І. М. Димніч // Наукові праці Вінницького на- ціонального технічного університету. – 2011. – № 4. – Режим доступу: http://praci.vntu.edu.ua/article/view/1402/991. 10. Аналіз застосування протитискової турбіни ПР-6-35/5/1,2 для теплофікації [Електронний ресурс] / М. М. Чепурний, Н. В. Резидент, Є. С. Корженко // Наукові праці Вінницького національного технічного універ- ситету. – 2013. – № 1. – Режим доступу: http://praci.vntu.edu.ua/article/view/2672/2911.